dimarts, 29 de desembre del 2009

Visita a Yokohama 横浜市



Tokyo té molts llocs a descobrir, i amb les nenes aquí, vam decidir que un dia seria xulo anar a Yokohama, que des de Tokyo s'hi arriba en un no res. És una ciutat portuaria on és molt maco fer-hi una passejadeta i des de la qual es pot veure i sentir l'olor del MAR!!! Visca! Feia ja 2 setmanes que no el veia! Ara ja em sento diferent!! :-D

Yokohama havia estat un petit poble de pescadors fins que a mitjans del s.XIX hi van arribar els yankies per fer obrir Japó al comerç exterior, que fins llavors vivia tancat en ell mateix sense cap mena de connexió amb la resta del món. Aquí és on es va fer la primera estació de ferrocarril de Japó! Però el 1923 hi va haver un gran terratrèmol que va destruïr la ciutat, i per posar les runes en alguna banda, doncs què millor que guanyar terreny al mar, i apa! així es van guanyar uns quants metres quadrats de ciutat (jejeje... us sona familiar amb la història de la nostra ciutat?!) .
Però el perfil actual de la ciutat és de finals de s.XX quan es va reurbanitzar el port. L'Skyline de la ciutat és increïble, tots els edificis són clars i enooormes! un lloc impressionant per veure-ho és des de la
terminal internacional de passatgers, construïda per un madrileny instal.lat a Londres, Zaera, "és una terminal i una zona d'oci urbà, amb auditori, restaurant, museu i aparcaments, on la coberta s'utilitza com una plaça dins de la badia" el moment més maco és a la posta de sol, en què els raigs fan colors sobre les finestres dels gratacels, hi ha una llum preciosa, i la ciutat es comença a il.luminar amb els neons i les llums de les finestres dels edificis.

El nostre pas tranquil de passejada vacacional va fer que no ens donés temps de pujar a la torre ni al Cosmo Clock, la sínia del Cosmo World (el parc d'atraccions de la ciutat, construït sobre una de les illes artificials) per tenir les impressionants vistes del Mont Fuji que diuen que hi ha des de Yokohama... haurà de ser en una altra ocasió!
I què no podia faltar?! una Chinatown!!! són iguals els japos que els xinquis?! NO! l'ambient del Chinatown de Yokohama no té res a veure amb un barri japonès! tot i que tampoc no gaire amb un de xinès... Japó és la meca de la netedat i l'ordre... així que simplement diré que és diferent... Té 10 portes xineses d'entrada, i està plena de dracs i llums de colors, i botiguetes on hi venen castanyes.

5 comentaris:

  1. Guapíssima!
    Que bé la idea del bloc, ja tens una seguidora! Espero llegir més articles i aventures aviat!
    Molts petons i disfruta, aventurera!
    MILHOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOO!

    ResponElimina
  2. Pots creure que no hi he anat mai? Així que m'apunto la propera!

    ResponElimina
  3. Ja tens una altra seguidora, estic encantada de saber que tot et va bé!

    ResponElimina
  4. El dia que els japos aconsegueixin tenir un Chinatown net es mereixeran el monument més gran del món!!! :)

    ResponElimina