dilluns, 7 d’abril del 2014

HAKONE - 箱根



Llac Ashinoko, dalt del turó es pot veure l'arribada del telefèric del Mont Komagatake.

Hakone 箱根 és una població que queda entre Tokyo 東京 i el Mont Fuji 富士山. Dins del Parc Natural Fuji Hakone Izu és popular pels seus onsen i per poder contemplar el Mont Fuji viu de la indústria turística. Com que està a la muntanya, però bastant a prop de les principals ciutats del país és un dels punts principals de turisme del país, durant tot l’any rep la visita de persones amb ganes de relaxar-se i gaudir de la natura.
Hakone-Yumoto, poble d'onsens.
No es pot visitar Japó sense passar per un onsen, doncs és un element bàsic en la cultura dels japonesos. Hakone és un lloc de fàcil accès des de Tokyo 東京, Kyoto 京都, Nagoya 名古屋, Osaka 大阪... Amb els viatges de les Grans Expedicions del RACC (viatges amb el que visitàvem els llocs bàsics) Hakone era un dels punts de parada, on obviament ens allotjavem en un Ryokan (旅館 hotel típicament japonès) per viure d’aprop la cultura del país.

Amb la Suke i la Maika en yukata per anar cap a l'onsen!
Els Onsen 温泉 vindrien a ser balnearis: banyeres d’aigües termals. Com que Japó és una illa volcànica hi ha onsens per tot el país. Solen tenir banyeres separades per homes i per dones, tot i que alguns, molt pocs, són mixtes. La separació entre homes i dones sempre es marca per les cortines de l’entrada: vermelles per a les dones, i amb el kanji de dona  , i blaves per als homes, i amb el kanji d’home  .Abans d’entrar a l’onsen, cal dutxar-se, doncs la idea és relaxar-s’hi, però no netejar-s’hi, i per tant s’hi ha d’entrar net! Són especialment populars a l’hivern, quan fa molt de fred, per així entrar en calor. La majoria tenen banyera exterior, i a l’hivern és espectacular poder-s’hi banyar rodejat per la neu! Si s'està allotjat en algun hotel o ryokan, a l'habitació sempre hi ha les yukates (serien com kimonos però de cotó), i serveixen per anar a l'onsen, tot i que la gent es passeja en yukata per l'hotel.

Hakonemachi amb el Fuji al fons.
A Hakone hi ha diferents opcions per a passar el dia, a part d’acabar-lo remullant-te a l’onsen. Hakone està en el camí Tokaido 東海道 que unia les ciutats d’Edo 江戸 (actualment Tokyo) amb Kyoto 京都, i a la localitat de Hakonemachi 箱根町 es pot fer un passeig per l’avinguda dels Cedres i arribar a la barrera de Hakone on es pot visitar l’antiga aduana, punt de control per a la seguretat d’Edo on encara hi ha documents de l’època exposats. Des d’allà es pot agafar una barca i fer una volta pel llac Ashinoko 芦ノ湖, creat en el cràter del volcà Hakone i gaudir d’un fantàstic paisatge, i si es té sort, de les vistes del Mont Fuji.

Vistes del Fuji a l'estiu des de dalt del Komagatake.
També es pot agafar el telefèric per a pujar al Komagatake 駒ヶ岳, (o pujar-hi caminant) cim des del que es podrà contemplar el paisatge del llac i la vall. També es pot passejar pel parc Gora, un parc de roques i jardins botànics amb un gran estany i un museu d’història tropical. De Gora surt el telefèric cap al Mont Souzan des d’on es pot arribar a Owakudani 大湧谷, antic cràter del Mont Kamiyama i veure les fumaroles que surten de les escletxes per comprovar que el volcà segueix actiu, i contemplar com couen ous durs en les fumaroles, els ous queden negres degut a l’àcid sulfúric i són un menjar típic de la zona.
Ous negres d'Owakudani

Fumaroles d'Owakudani.
Museu Chokoku-no--mori.
A qui li agradi l’art també pot visitar el primer museu a l’aire lliure de Japó, obert el 1969, el Chokoku-no-mori que exposa escultures d’artistes famosos dels s.XIX i s.XX. El Museu de Belles Arts Hakone exposa ceràmiques i porcellanes des de l’època Jomon (prehistòria) fins a l’època Edo (1868), amb un bonic jardí japonès. Al costat del moll de Moto-Hakone hi ha el Museu de Belles Arts Narukawa, que exposa Nihonga o pintures modernes i contemporanies japoneses.
Santuari dalt del Mont Komagatake
Hi ha diferents maneres d’arribar a Hakone. Si es va en tren cal anar fins a Odawara, i d’allà surt la línia Odakyu que et porta a les diferents estacions de Hakone on hi es poden trobar diferents balnearis. Abans d’anar-hi més val veure la opció més conveninet, ja que hi ha abonaments de transport que serveixen per viatjar des de Tokyo i moure’s per la zona, i també amb descomptes per a les diferents atraccions turístiques, com el Fuji Hakone Pass o el Hakone Free Pass.

Llac Ashinoko.
Vistes des de dalt del Mont Komagatake.

4 comentaris:

  1. Acabo de descobrir el teu blog. Em sembla que me'l llegiré tot! M'encanta aquest país encara que jo no he tingut la sort d'anar-hi mai, pero sí de consumir moltes coses allí (i no parlo sols de coses materials ;) Si algú sap d'un petit grup que hi vagi...q avisi!

    ResponElimina
    Respostes
    1. Benvinguda a llegir-lo!!! Si vols cap informació que no surti al blog, escriu-me, estaré encantada d'explicar-te tota mena de detalls d'aquest fantàstic país!

      Elimina