divendres, 17 de febrer del 2012

Observatori de l’Ajuntament de Tòquio



L’edifici de l’Ajuntament de Tòquio és un edifici impressionant de Kenzo Tange al barri de Shinjuku. Té 3 cossos, el més alt té 48 pisos d’alçada, (sense contar els 3 subterranis) la part superior del qual està dividit formant un monstre de 2 caps. Es pot pujar gratuïtament fins al pis 45 i gaudir d’unes fantàstiques vistes de tota la ciutat. A Tòquio hi ha molts miradors (la Mori Tower de Roppongi, la Torre de Tòquio, a partir del maig l’Sky Tree... sense contar molts restaurants a les parts altes dels gratacels), però aquest és gratuït! La vista és impressionant, es miri cap al costat on es miri, només es veu ciutat, ciutat i ciutat! La immensitat de Tóquio és sorprenent! I en dies clars es pot arribar a veure el Mont Fuji!

Com que l’edifici es divideix en dues torres a la part superior, hi ha dos miradors. El de l’ala sud el tanquen a les 17:30h, però el de l’ala nord queda obert fins a les 23h! Així es pot contemplar la panoràmica nocturna de la ciutat, no té cap desperdici!

A la primera planta (2n pis pels japonesos) hi ha una de les més completes oficines d’informació turística, i els fulletons no estan només en japonès! També n’hi ha en anglès (o coreà, o xinès, si ho preferiu!).

Per arribar a l’Ajuntament és ben fàcil! Es pot anar fins a l’estació de Shinjuku i sortir per la sortida Est (東口) des d’allà es camina uns 10 minuts, el camí està indicat com a Tokyo Metropolitan Government Building o 東京都庁舎. Si no, també es pot agafar la Oedo Line fins a Tochomae, i sortir per la sortida 4, que dóna directament a l’edifici.

Les fotos són una de dia des de l'observatori sud, i una de nit des de l'observatori nord. En les dues es veu l'edifici on hi ha l'hotel Hyatt, el de Lost in Translation.

1 comentari:

  1. Deu ser l'ajuntament més monumental del món! Ja m'imagino el departament de queixes a l'oficina més amagada del pis més inaccessible forçant la gent a desistir!

    ResponElimina