dimecres, 29 de febrer del 2012

Soba i Udon そば うどん



Per a menjar “Bueno, Bonito, Barato” no hi ha res millor que els restaurants de “Soba i Udon”, que són els espaguetis japonesos. Solen costar entre 350 i 900 iens. Aquesta classe de restaurant solen estar a prop de les estacions de tren i metro de qualsevol indret de Japó.

Són llocs on s’entra, es menja, i te’n vas, no és per passar-hi gaire estona, sinó simplement omplir-se la panxa. I realment, després de menjar soba o udon, la panxa queda ben plena!

El sistema és ben fàcil. Com es veu a la fotografia, fora de la botiga hi ha els exemples de plàstic dels plats que s’ofereixen. El contingut està escrit en japonès, però no hi ha problema perquè sempre van acompanyats d’un número. Un cop decidit el plat que es vol, t’enrecordes del número, entres a la botiga i et dirigeixes a la kenbaiki, 券売機 la màquina de bitllets (que també surt a la fotografia) s’hi introdueixen els diners, es busca el número desitjat, es prem el botó, i surt un tiquet.

Aquest tiquet es porta a la barra i es dóna al cuiner, a qui se li ha d’indicar si es prefereix soba o udon. Els fideus soba són més prims i foscos, estan fets amb farina de blat negre; els udons són més gruixuts i clars, són de farina de blat blanc.

Recomano la varietat que se li posa un ou onsen 温泉玉子 (passat per aigua)!

Bon Profit! Itadakimasu! いただきます!

1 comentari: