dimecres, 14 de març del 2012

Exposició Internacional d’Orquidies al Tokyo Dome - 世界らん展日本大賞


Cada any se celebra a Tokyo l’Exposició Internacional d’Orquídies al Tokyo Dome (a Suidobashi - 水道橋). Dins d’aquest estadi tancat amb capacitat per a 55.000 espectadros hi ha petits boscos desbordants d’orquidies que et transporten directament cap a un màgic país de somnis.
Els japonesos són grans amants de l’art efímer, que convida a reflexionar sobre el pas del temps, i de l’art floral reconegut mundialment amb l’Ikebana, que és un art antic de respecte cap a la naturaleza, una disciplina basada en la unió de la natura i la humanitat, un “do” de vida ( 道- filosofia en japonès). L’Ikebana són composicions de motius decoratius amb elements organics com flors, fulles, branques, fruites o llavors. No només la seva estética és important, sinó que s’utilitza com a métode de meditació connectant amb el cicle de les estacions de l’any i de la vida.
La família de les orquídies té unes 30.000 especies. Les seves flors són simètriques, n’hi ha de pocs milímetres de longitud i d’altres que poden arribar als 13’4metres. Tenen una gran capacitat d’adaptació a la majoria de medis i per tant, tot i que es troben bàsicament als tropics, se’n poden trobar per tot el món. Tradicionalment molts pobles han utilitzat les orquídies amb finalitats tant ornamentals, com alimenticies o medicinals. Tot i així, de la gran diversitat d’aquesta família poques orquídies són usades per altres raons que no sigui la ornamental, com per exemple la vainilla.
L’exposició que es pot veure anualment al Tokyo Dome és un concurs que té una grandissima afluència de públic. Dins del recinte no hi podien faltar una multitud d’estands de venta d’orquídies i tota mena de productes relacionats: perfums, dolços, mocadors, tovalloletes... Tot i la gran multitud de gent que hi va, el recinte és tan gran que no t'impedeix poder gaudir d’un magnífic festival per a la vista i l’olfacte!
Si vols gaudir d'unes quantes imatges, clica aquí!

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada