dissabte, 17 de març del 2012

Hivern fred, beguda gelada


A Tokyo, en qualsevol cafeteria o restaurant que vagis sempre tens una gerra d’aigua per poder-te omplir el got; fantàstica opció que no tenim a Barcelona, on si volem demanar aigua en un restaurant, hem de pagar l’ampolleta; però una cosa que no entenc i crec que no arribaré a entendre, és perquè aquesta aigua sempre està gelada i amb una pila de glaçons!

Aquí, sigui quina sigui la beguda, sempre la serveixen amb una gran quantitat de gels. Aquest hivern ha estat extremadament fred, però això no ha impedit que les begudes es continuessin servint gelades. I no és que d’aquesta manera, com que el gel ocupa lloc, posin menys beguda i així facin més benefici, perquè en aquest cas, no faria falta posar gel a l’aigua que ofereixen, ja que amb gel o sense, et pots reomplir el got tantes vegades com vulguis. A més, quan tenen la opció, els japonesos encara s’hi afegeixen més gel! Jo sempre demano la beguda Korinashi (氷なし), és a dir, sense gel!

Els japonesos es beuen la beguda freda ben freda, i la calenta, bullint! Cada cop que demano un cafè o tè en una cafeteria m’haig d’esperar una estona en poder-lo beure perquè sembla que el treguin de l’infern! El mateix passa amb el caldo que porten els soba, udon, la sopa miso... Jo el que faig en aquests casos és  demanar un got d'aigua, que obviament em donen amablement amb una pila de gels, i aboco l'aigua al vol de soba, així puc començar a menjar! 
La beguda freda ha de ser ben freda, i la calenta, ben calenta! No hi ha terme mig!

1 comentari:

  1. Potser té a veure amb el ying i el yang!

    Enhorabona per NYC que no expliques res!

    ResponElimina