dijous, 8 de març del 2012

Nous Edificis a la Ciutat del Futur


És impressionant veure com canvien els edificis a Tokyo. Amb la història dels terratrèmols no deixen que cap edifici arribi a fer gaires anys d’història, i cada tant, els enderroquen i en tornen a construïr un de nou dotat dels últims avenços arquitectònics per tal de suportar millor, no només un possible terratrèmol de gran escala, sinó també els petits terratrèmols diaris, i de vegades gairebé imperceptibles, que succeeixen a Japó. Està clar que en aquest país no els passarà com en el nostre, la crisi del totxo no els arribarà. En tot cas, abans que els arribés, al.ludint que és per raons de seguretat, en tirarien a terra uns quants per canviar el paissatge urbà, i llestos!

Només fa 4 anys que vaig venir a Japó per primera vegada, i 3 hiverns que m'hi instal.lo, però en aquest poc temps he vist desaparèixer i aparèixer una gran quantitat d'edificis. Val a dir que es construeixen a gran velocitat, i que, si diuen que tal data acabaran l'edifici, en aquella data acordada l'edifici queda completat i a punt de fer servir! Tal qual passa a casa nostra, eh!

Just el dia abans de la Marató, a l’avinguda Kaminarimon d’Asakusa, es va descobrir l’edifici de la fotografia. I dic descobrir perquè aquí quan es fan obres, és impossible veure el què s’està fent perquè ho tapen de tal manera que no es veu absolutament res! Com si fos un regal que fins que no estigui acabat, no es pot desembolicar, (els pobres avis japonesos han de trobar altres passatemps...) La primera vegada que vaig venir a Japó, en el lloc de l'edifici de la fotografia hi havia un rellotge gegant, que cada hora en sortien ninotets ballant, un espectacle que tots els turistes (i no tan turistes) fotografiaven bocabadats; però fa un parell d'anys, quan vaig tornar a venir, l'edifici estava enderrocat. Fa poc més d'una setmana, es va desembolicar el que serà el nou edifici d'informació turística d'Asakusa.


1 comentari:

  1. Això d'embolicar tinc entès que és molt valorat pels japonesos de tal manera que un bon regal ineludiblement ha d'anar també ben embolicat. Embolicar edificis és regalar imagino més que un habitatge, una llar.

    ResponElimina