dilluns, 19 de març del 2012

Saint Patrick's Day





Aquest cap de setmana es va celebrar el dia de Sant Patrick, patró d’Irlanda, però amb molts seguidors aquí, obviament, perquè el més important de la celebració és la cerveza, i a Tokyo qualsevol ocasió és bona per poder-se’n trincar unes quantes gerres.
Tot i que aquesta setmana hi ha els examens de l'escola, aquest any no he volgut perdre'm la celebració. Fa dos anys me la vaig saltar, i després tothom em va dir que m'havia perdut una de les millors nits, així que aquest any he decidit que per poder rendir millor, també calia gaudir de les millors ocasions que ofereix la ciutat! Si cal celebrar Saint Patrick’s Day, cal fer un esforç i adaptar-se!
Dissabte a la nit tots els pubs de la ciutat estaven plens de gent amb barrets i bufandes verdes, i cervezes a la mà. Sobretot es podia veure la “green beer”, “cerveza” verda típica del dia de Saint Patrick, que de fet, de cerveza en tenia ben poc, més aviat era com una especie de gasosa amb colorant  verd, però com que era Saint Patrick, tothom s’ho demanava en primera ronda. A la segona ronda ja ningú no s’atrevia a repetir i optaven per opcions més clàssiques, però sincerament, més sabroses.
Diumenge, tot i la pluja, hi va haver desfilada  per Omotesando. El carrer va estar tallat durant un parell d’hores en què es va poder veure desfiladar totes les assciacions relacionades amb Irlanda que hi ha a Tokyo: gossos irlandesos vestits de verd, ballarins tradicionals japonesos vestits de verd, músics vestits de verd, acròbates, clients habituals de pubs… Tothom desfilava sota la fina pluja, potser era la manera que el temps acompanyés la joranda d’una manera més celta… el fet que plogués va fer que no hi hagués gran aglomeració de gent, i l’ordre va ser absolut. El marcatge de la línia entre el públic i els desfilants estava curosament vigilat per una pila de voluntaris que procuraven que ningú no passés un milímetre de la línia per no entorpir el pas de la desfilada.
Al final de la “parade” el millor moment, la gent va tornar a omplir els pubs per gaudir de concerts en viu i seguir bebent cervezes a la salut de Sant Patrici!

2 comentaris:

  1. Aish, és que ho acabo de rellegir: 'trincar-se unes bones gerres de cervesa' Mira, perquè ja ets una doneta...

    ResponElimina