dimarts, 25 de març del 2014

Shiga Kogen i Snow Beer Monkey Live - 志賀高原


Snowboard a Yakebitai
A Japó tenen el deliciós costum de celebrar l’inici de la primavera (o que el dia té les mateixes hores de llum que de foscor), així que el 20 de març és festiu i va ser un cap de setmana llarg! Aquest any el vaig aprofitar per anar amb el Tokyo Snow Club (TSC) a Shiga Kogen.

Yakebitai
Shiga Kogen està al Parc Nacional Joshinetsu-Kogen, a la prefectura de Nagano, conegut pels Jocs Olímpics d’hivern del 1998. És una de les estacions d’esquí més grans del món, en realitat són 21 estacions connectades, es pot anar passant d’una a l’altra esquiant, però també hi ha servei de llençadores que funciona tot el dia amb el forfait. Les vistes que hi ha són espectaculars, fins i tot, si el dia és clar es pot veure el Fuji! Les estacions japoneses són la bomba, la neu és boníssima tot l’hivern, així que es pot gaudir d’unes bones baixades, i si caus, la neu pols fa un bon coixí!


Snow Monkey Beer Festival
El que feia més atractiva l’anada en aquest cap de setmana i no un altre (TSC fa sortides cada setmana), a part de que fossin 3 dies en lloc de 2, és que s’hi celebrava l’Snow Monkey Beer Festival (SMBL), un fantàstic festival de música amb cata de cervesa! Així que el pla era complet, de dia a fer snowboard amb una neu fantàstica, després bany a l’onsen (banys calents) de l’hotel, sopar i cap a la festa!

A l’entrada del SMBL et donaven una copa i uns quants tiquets, i dins del recinte hi havia tots els estands amb les cerveses que podies degustar (algunes artesanes, d’altres tinc grans “dubtes” que ho fossin...), i totes ben bones! Es podia anar fent la cata mentre anaven tocant els diferents grups locals (molt bons!) o ballar amb els DJs. Ideal per a conèixer nova música! Com que els horaris eren japonesos, és a dir, tot ben d’hora, ben d’hora, el TSClub ja s’havia encarregat de fer una sala “after party” a l’hotel amb Dj i bar per continuar la ballaruca després del SMBL.

Micos a l'onsen
Diumenge vam anar a veure com els micos es banyen. A les muntanyes japoneses és molt fàcil trobar-hi micos, però Shiga Kogen és famòs bàsicament perquè se’ls pot veure com es banyen en els seus onsen, i per mi, era també part de la gràcia d’haver elegit aquest cap de setmana! Per anar a veure els micos s’ha de fer un bonic camí d’1km i ½ pel bosc, com que divendres no va parar de nevar i el camí està força transitat, va fer que la neu estigués ben aixafadeta i congelada, cosa que va fer el trajecte força divertit. Veure els micos banyar-se té la seva gràcia, però s’ha de vigilar, sobretot a no portar bosses de plàstic, doncs es pensen que és menjar i no paren de perseguir-te fins a aconseguir-la, us ho asseguro!

La Takako a punt de menjar-se els soba
Al cap de setmana no podia faltar menjar soba (una mena d’espaguetis fets amb blat sarraí o negre), que es mengen molt a Japó, de fet hi ha bars de soba i udon per tot arreu del país (sobretot a prop de les estacions de tren), però són especialment típics a Nagano. Després d’anar a veure els micos vam fer una ràpida visita al Museu Olímpic, que de fet són 2 saletes on hi tenen esquís, medalles, equipació... que es va fer servir el 1998.


En aquestes pistes s'hi van fer part dels Paralímpics el 1998
Estació de Yakebitai a Shiga Kogen, Nagano
Micos
Micos per tot arreu!

Snow Monkey Beer Live
Museu Olímpic de Nagano 1998

3 comentaris:

  1. Ens fas enveja de poder anar així a la muntanya, o lliscar per 21 estacions d'esquí juntes... en fi que m'agraden molt les teves explicacions ben documentades. Ens fas de guia pel Japó.

    ResponElimina
    Respostes
    1. :-D
      De guia virtual pel blog, però sempre que vulguis en viu i en directe! La ruta dels 88 temples a Shikoku la tinc ben mirada, però t'espero per fer-la! ;-)

      Elimina
  2. L'altre dia em mirava un documental sobre els monos de la neu, que són els monos que viuen més al nord... De moment jo m'haig de confirmar amb veure'ls per la tele ;)
    Noemí

    ResponElimina