dijous, 6 de febrer del 2014

HORA PUNTA


Estació d'Akasaka-Mitsuke, Ginza Line, 9:18h

Desagradable experiència la d’haver de moure's en tren o metro a Tokyo en hora punta, és un dels rituals diaris més desagradables pel qual els tokiotes han de passar.

És ja coneguda la imatge dels homes que treballen a les andanes i que, amb guants blancs, empenyen les piles de passatgers que volen encabir-se al vagó. El que potser no és tan conegut és l’ordre en què els passatgers esperen aliniats el seu torn, impressionant! Cada comboi arriba pleníssim, els de fora esperen pacientment que la última persona surti del vagó abans de començar a pujar. És quan el mític personatge de guants blancs entra en acció per fer que la gent s’endinsi en el vagó i no deixar entrar a qui ja no hi cap, doncs moltes vegades no hi ha lloc en el primer tren que arriba. El que fa molta gràcia, és veure la performance que els srs. Guants Blancs fan quan el comboi se'n va, semblen els gestos de les hostesses de vol, indicant el camí que fa el tren, perquè? Doncs no ho sé, però té la seva gràcia veure-ho!

Estació de Yotusya, Marunouchi Line, 9:15h. El tren marxa ple, no tohom hi ha capigut, però en 1 minut arribarà el següent.
A l’arribar a l’estació desitjada, més val tenir clar cap a on t’has de dirigir, perquè sovint la riuada de gent et fa avançar cap a una direcció sense poder-te’n desmarcar. Les fotos que he aconseguit fer no són els millors exemples dels 3 dies que he agafat el tren entre les estacions de Koenji i Toranomon a les 9h del matí, però crec que il.lustren bastant la situació.
Seria bonic que tothom es dutxés i portés roba neta abans de pujar al tren, però ja sabem que el concepte de neteja no és el mateix per a tothom. La gent s’adorm estant de peu i de vegades has d’aguantar el cap d’algun altre passatger sobre les espatlles. Dilluns em vaig jurar que evitaria al màxim agafar tren o metro en hora punt. Així que avui he anat en bici fins a Toranomon per evitar la gentada, i l’experiència ha estat fantàstica!
Akasaka-Mitsuke, Ginza Line, 9:18, fila que tinc a la dreta.

Akasaka-Mitsuke, Ginza Line, 9:18, fila que tinc a l'esquerra.


4 comentaris:

  1. Així la humanitat del metro és universal arreu, jajaja. I no hi ha gent que es coli a les cues o a l'entrada del metro? Així són alguns són "guarretes" com aquí però ordenats? M'imagino a un aixam de japonesos baixets posicionant-se al teu costat al metro només per poder recolzar el cap durant la becaina ;)

    ResponElimina
  2. Hahaha! Tots es barallen per posar el cap sobre les meves espatlles!
    Algun es cola, sí... Però no són gaires, i ningú no li diu res!

    ResponElimina
  3. que ordenaditos y qué paciencia!! seguro se notará cuando llega turismo acostrumbrado a "el golpe avisa". Qué fuerte lo del guantes-blancos yo no lo sabía! lo que sí es que parece que empaqueta sardinas dentro del metro, espero los recorridos que haces no sean larguísimos! :P
    Besos! Andre

    ResponElimina
    Respostes
    1. Por suerte los padres de Masako me han dejado su bici, así que la uso todo lo que puedo! Pero el sábado cayó la nevada más grande de los últimos años en Tokyo, y aún están las calles con nieve, así que hoy me ha tocado subirme a la lata de sardinas... y una de las línias iba con retraso pq aún están limpiando las vías...

      Elimina