dimarts, 25 de febrer del 2014

Tokyo Marathon 2014 東京マラソン


El cartell d'aquest any


Sortida. L'edifici de la dreta és l'Ajuntament.
Diumenge 23F es va fer la 8a edició de la Tokyo Marathon, 東京マラソン una Marató molt jove, però que ha aconseguit des del principi que la la ciutat es volqui en l’esdeveniment ja sigui corrent o animant.  A més el 2013 va entrar a ser una de les World Majors, així que en un no res s’ha posat al capdevant de les Maratons mundials!

Com cada any, la prova ha estat divertidíssima, amb la gent disfressada no només animant, sinó corrent els 42km! Una noia amb vestit i bolso, un noi amb trajo i corbata, uns quants Mont Fuji, batmans, supermans, cowboys, conills, fruites, una pila de gent amb barrets i perruques... Ho trobo fantàstic, amb el que costa només el fet d’arribar al km 42 amb samarreta i pantalons, trobo admirable aquesta gent que hi arriba disfressat!

Ja en la seva primera edició el 2007, 95.044 persones van fer la sol.licitud per participar-hi, i la van poder córrer 30.870. Els participants no han pogut augmentar gaire, aquest 2014 l’han corregut 35.000 persones, però si la gent que fa la sol.licitud per córrer-la, que supera amb escreix els que fan la sol.licitud per la de Nova York!
Edamame
Tortuga

 La Marató és un dels grans esdeveniments de la ciutat, i ha fet que molts toquiotes s’animin a córrer-la. A Japó hi ha moltes maratons que s’han d’acabar en menys de 4h, però la de Tokyo té un temps límit de 7h, cosa que anima a moltíssima gent. N’hi ha fins i tot que fan la sol.licitud sense haver corregut mai en la seva vida, i d'aquesta manera entren en el fantàstic món de l’atletisme! (tot i que jo els recomenaria fer unes quantes curses més curtes abans d’atrevir-se a la Marató).
L'Asel de Superwoman, Ganbare Asel!
SuperAsel Marathoner, 頑張れアセル!
La Marató de Tokyo sempre ha tingut una quota reservada a corredors estrangers, o més ben dit, residents fora de Japó, que fins ara no s’omplia mai, així que els residents de fora de Japó sabíem que si sol.licitavem córrer-la, podíem fer-ho; mentre que els residents a Japó pocs dels que feien la sol.licitud passava el sorteig per córrer-la. La diferència d’aquest any, com que és una de les World Majors, per primer cop una pila d’estrangers s'han quedat sense passar el sorteig!

Punt de trobada a l'arribada amb els correcats!
Aquest any uns quants correcats van fer la sol.licitud (que s’ha de fer entre l’1 i el 31 d’agost) però només dos van tenir la sort de passar el sorteig. Així que jo aquest cop he viscut l’esdeveniment des de la banda dels animadors. Diumenge al matí vam estar amb l’Esther recorrent la ciutat per veure passar en Josep i en Xavi, els dos correcats que han vingut aquest any, per diferents punts del recorregut, i he pogut comprovar com s’organitza la ciutat amb voluntaris per tot arreu per tal que no hi hagi col.lapses. Amb l’impressionant desplegament que fan a metro i carrers tot funciona correctament!

En Xavi s’havia posat en contacte amb l’associació de corredors de Tokyo Namban Rengo, que el van convidar a la festa postMarató que feien en un bar d’Osaki, i cap allà vam anar! Celebració obviament emotiva en què la majoria dels assistents havien corregut la Marató, per tant, moment d’alegria per tothom!

No cal que digui que, a qui li agradi fer Maratons, que s'apunti aquesta al calendari: bona organització, bon ambient, recorregut maco i planer, moltíssima animació durant els 42.195m de cursa i un viatge inoblidable.
Un corredor molt servicial

Un dels Mont Fuji

Organització de les entrades de metro a Ginza

Abans de la sortida animant als Namban Rengo que corrien.

4 comentaris:

  1. Que maco que hi hagi tan bon ambient! Algunes disfresses semblen d'allò més incòmodes per correr, sobretot les que et deuen fer passar calor, com el de Edamame i Fuji-san :)

    ResponElimina
    Respostes
    1. Aquestes només són les fotos que m'han quedat "bé", però hi ha disfresses impressionants i encara més incòmodes! Però mola l'esperit de Festa!

      Elimina
  2. I d'aquí a uns dies la de Barcelona! Jo també sortiré a animar!

    ResponElimina
    Respostes
    1. De què et disfressaràs?! Ara ja tens unes quantes idees!
      ;-P

      Elimina